Arbets- och Miljömedicinska vårmötet 2015

EHSS var medarrangör och utställare där bland annat jag bemannade vårt bord. Mötte många nya och gamla bekanta och var på flera intressanta föredrag. Fick bland annat se en app för iPhone som på ett enkelt sätt kan mäta vinkeln i axelleden. Väntar med spänning på att den släpps. Då skaffar jag den direkt.

Nyttigt att stå på kontoret

Det har ju visat sig (det vi som ergonomer sagt länge) att det är bra att stå och arbeta. Men ibland kan det vara skönt att sätta upp en fot på en fotpall. Och som Cajsa Warg sa – man tager vad man haver. Stå inte för länge och häng på ett och samma ben. Det kan ge besvär i höfter och rygg. Och se till att ha sköna skor på fötterna!

NES-konferensen i Köpenhamn

Nordiska Ergonomi & Human Factors sällskapet hade sin årliga konferens i augusti. Som vanligt en intressant och givande konferens. Extra roligt var att lyssna på våra unga studenter som är så proffsiga. Svenska föreningen, EHSS hade utsett Erik Ohlsson och Christian Bremer från Chalmers att representera Sverige, vilket Erik gjorde med den äran. Arbetet heter Alter the wheelchair. De har även gjort en film som finns på Youtube. Behöver jag tillägga att Sverige vann!

IMG_4295

Välj rätt penna

Skriver du mycket med penna, eller om du har värkproblem i händerna, är det viktigt att du har rätt penna. Den ljusa, smala pennan på bilden är inte lika bra som den bredare som är summerad där man greppar. Det finns även greppförstorare att köpa. Ett tips kan vara att ta en bit rörisoleringsmaterial och trä på favoritpennan.